niedziela, 10 listopada 2013

Twarogowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego. Z dodatkiem twarogu i rodzynek. Łatwe, proste i szybkie w wykonaniu. 


Ślimaczki z ciasta francuskiego

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g twarogu (najlepiej trzykrotnie zmielonego)
  • 100 g rodzynek
  • 4 łyżki cukru 
  • 1 jajko

Przygotowanie:

1. Wymieszaj twaróg z cukrem pudrem. Następnie rozsmaruj go na cieście francuskim i posyp rodzynkami.

2. Zwiń ciasto w roladę i pokrój na mniejsze kawałeczki. Posmaruj każde ciastko roztrzepanym jajkiem

3. Piecz ślimaczki przez 18 minut w temperaturze 180°C.

Smacznego! :)

2 komentarze:

  1. Robiłam już kiedyś takie :) Były przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prawda? Pachnące, nie za słodkie, idealne do kawy czy herbaty, a w dodatku takie proste i szybkie w wykonaniu. Urzekają swoją prostotą :D

      Usuń