Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego. Z dodatkiem twarogu i rodzynek. Łatwe, proste i szybkie w wykonaniu.
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 200 g twarogu (najlepiej trzykrotnie zmielonego)
- 100 g rodzynek
- 4 łyżki cukru
- 1 jajko
Przygotowanie:
1. Wymieszaj twaróg z cukrem pudrem. Następnie rozsmaruj go na cieście francuskim i posyp rodzynkami.
2. Zwiń ciasto w roladę i pokrój na mniejsze kawałeczki. Posmaruj każde ciastko roztrzepanym jajkiem
3. Piecz ślimaczki przez 18 minut w temperaturze 180°C.
Smacznego! :)
Robiłam już kiedyś takie :) Były przepyszne :)
OdpowiedzUsuńPrawda? Pachnące, nie za słodkie, idealne do kawy czy herbaty, a w dodatku takie proste i szybkie w wykonaniu. Urzekają swoją prostotą :D
Usuń