piątek, 4 października 2013

Mini-serniczki kawowe

Ostatnio chodziły za mną dwa słodkie wypieki, które jednakowo uwielbiam - sernik oraz babeczki - najlepiej z dodatkiem kawy. Nie mogłam się zdecydować na jeden z nich, a na upieczenie dwóch nie miałam zbyt dużo czasu, więc postanowiłam połączyć dwa przepisy w jeden i tak powstały



Mini serniczki kawowe.

Bardzo serowe, mocno kawowe, w wielkości muffinek. Takie idealne 2 w 1. Doskonałe jako dodatek do aromatycznej małej czarnej.

Składniki: 
  • 800 g twarogu na serniki 
  • 120 g cukru pudru
  • 3 jajka 
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 120 g pokruszonych herbatników
Przygotowanie:

1. Zmiksuj twaróg, jajka, cukier, kawę na gładką masę. 

2. Wyłóż papilotki pokruszonymi herbatnikami. Na wierzch połóż masę serową. 

3. Piecz przez ok. 25 minut w temperaturze 160°C. Przestudzone babeczki wstaw do lodówki na kilka godzin - najlepiej całą noc. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz